dimarts, 1 de setembre del 2009

Blog de EL PARTIQUI - Setembre 2009 -

Tornem a ser al Setembre, i tornem a aixecar el teló del teatre. Aquest any amb noves colònies teatraires on gaudirem de bons companys teatraires, i bones classes magistrals en un entorn bonic i acollidor. Per cert... Caldrà fer un esforç per preparar una nit divertida com aquella que ens van brindar el Carles i el Jesús. Tornem a ser al Setembre, i tornem a aixecar el teló del teatre.

Comentaris:
 
Dilluns al vespre, el calor ha afluixat i la ciutat resta tranquil•la malgrat els gols de la multinacional futbolera.... tantes copes i ja res no fa il•lusió.
Jo també he fet una copa de vi per celebrar el retorn del nostre Josep Maria, retorn amb tres anotacions al blog.... impressionant! Agraeixo la recomanació de llibres i comparteixo l’opinió de que una bona abraçada humana et transporta al regne dels somnis infantils fets realitat però si en Jaume vol abraçar arbres... que la resina li sigui propícia. Jo creia que allò de tenir un fill, escriure un llibre, i abraçar un arbre... era abraçar? En fi que roure o palmera ho trobo una mica soso.
Aquest dijous vaig ser als Pirineus a fer currículum, Posets (3375 m., la segona alçada darrera l’Aneto) i un cop al cim vaig seure, recolzat a una petita paret de pedra que serveix de refugi als valents que dormen al cim, i vaig sentir el refugi de la natura quan es comporta i lo molt agradable que resulta el seu contacte... potser en Jaume no estava tant equivocat. Per cert, avui ja no em fan mal les cames però he tingut tres dies agulletes.
Ja treballo a tota màquina, resulta dur tornar a la crua realitat i veure que t’agradaria fer altres coses però no pots queixar-te doncs n’hi ha d’altres que voldrien treballar, però durant tres minuts agafo el llibre del bon egoista i llegeixo que està molt bé pensar en el teu benestar, es clar que al cap de dos minuts no veig res, les paraules se’m fan borroses i torno a deixar al llibre que em va regalar un enemic que volia que fos com ell.
Com va l’espectacle de Nadal? I el de Cohen... estic “enganxat” al concert Live in London del tio Leonard, al•lucino de pensar com he pogut viure tants anys sense l’home del trajo i el barret, que somriu picarescament mentre recita l’amor i la destrucció del món futur.... m’encanta! Hallelujah!
Se que en Ferran treballa amb “els justos”, el nostre director crack no descansa ni a l’estiu.... que deu fer la directora riallera? Deu tenir projectes entre mans per als que tenim més de 18 anys?
Bé companys teatraires, que us trobo molt a faltar, a vosaltres i als moviments escenogràfics que ens ajuden a escampar damunt de la platea les paraules dels dramaturgs més mítics.... Vallmitjana i altres
 
Comença el curs teatral amb perspectives immillorables. Només han calgut dos assajos per veure que tenim dos espectacles de qualitat dirigits per dues persones que han treballat durant l’estiu i que tenen molt clar el que volen aconseguir.
L’inici del Camí de Melikovo pot ser espectacular si aconseguim el que vol en Ferran, dilluns vair recobrar la sensació de treball d’assaig sobre un text que ja tenim més o menys memoritzat però que cal posar-lo en pràctica, vaig viure les sensacions que donen forma real als espectacles, la posada en escena d’uns moviments que funcionen o no funcionen i que cal seguir treballant-los, alguna cosa més que repetir les frases memoritzades i dir-les just quan toquen amb l’entonació i les intencions més o menys aconseguides. Van passar dues hores volant, quan vaig mirar el rellotge eren tres quarts de 12.... increïble! Vaig adonar-me que tornava a gaudir de la feina damunt l’escenari i lògicament, quan vaig arribar a casa no podia dormir. Vaig estar treballant a l’ordinador fins les dues, quan una veu interior va recomanar-me la retirada a fi d’aconseguir millors resultats el dia següent.
Dimecres va ser una altra història, igual però diferent. Havia llegit el guió d’en Francesc i no havia copsat del tot el significat d’aquells fulls, no podia ser el que em semblava i volia veure i viure el primer assaig. Malgrat els problemes tècnics (la tecnologia sempre dóna pel sac) varem poder veure imatges i sentir músiques del trobador canadenc, vaig recordar els fantàstics moments viscuts amb el “Live in London” i les explicacions d’en Francesc i del que pretén aconseguir van resultar un bàlsam miraculós. En deu minuts d’explicació va conduir els actors i les actrius a la màxima excitació pel resultat del muntatge, tothom ho vivia i ho veia de color de rosa, va transmetre tant bones vibracions, que ningú no dubtava que es tractava d’un espectacle encisador.... vaig recordar els sentiments que vaig viure al “Me llamo barro” del Miguel Hernández, i vaig tornar ca a casa amb el meu “Famós impermeable blau” recordant la Sutzane i el Partisà, mentre l’Isaac vivia la seva particular agonia amb l’Abraham de torn.
Dijous vaig ser a la presentació del TNC, vaig riure interiorment quan el Sergi Belbel es posava medalles d’haver trobat – no ell exactament sinó un director col•laborador) entre els calaixos oblidats de la cultura teatral, l’obra d’un autor poc conegut; en Juli Vallmitjana..... Ets gran Ferran! No t’ho havien dit mai?
L’espectacle es a punt de començar, apagueu els mòbils i gaudiu del que viureu.
 
Aquest vespre Leonard Cohen al 33. El programa previst inicialment pel 10 de setembre va ser substituït pel concert d’en Llach a Verges amb un muntatge nou que ha perdut molt doncs ara ja no hi surto (això de posar-ho tants cops a l’APM li ha tret credibilitat)
El programa del Cohen (I’m your man) es a partir de les 10.42 és el programa Sputnik.
 
Moltes merces,wapo. Ja vas solucionar el tema "TRIPTICS"
 
El tema triptics es va enviar a les 1'15 de la matinada de dimecres, confio que hagi arribat, no he rebut contesta
 
Fem el possible que l'estada sigui un éxit, tal com desitjem tots.
Taller de perruqueria
Taller de maquillatge
Taller de yoga
Taller d'improvisació.
Preparació espectacle de Nadal.
Dramaturgia "Els justos"
Fins demà a tres quarts de nou a la Farinera.
FERRAN
 
i qui vulgui/pugui... taller de màgia.

Jaume
 
Fa unes hores, no gaires, que he tornat a casa després de dos dies de trobada teatral, dos dies de treball, de compartir experiències, de riure molt, molt i molt, dos dies que han passat volant, rematats per una bona tempesta a l’hora de tornar.
Felicitacions als que han organitzat els tallers, el ioga d’en Francesc m’ha demostrat que qualsevol elasticitat en el meu cas es pura casualitat, he de plantejar-me alguna solució. La Marta ens va ensenyar el maquillatge bàsic, l’imprescindible per sortir a escena sense dependre necessàriament de l’artista de la pintura facial i fins i tot vaig fer-li un mig pentinat a la leo en el taller de perruqueria de la directora riallera. El taller d’improvisació conduït pe la Lola i el Roger va ser un luxe, varem fer teatre, varem gaudir i varem riure.. tot i que encara no tinc clar allò de l’objectiu a aconseguir per marxar o no marxar...
Aquest cop no hi havia joc al vespre, els de l’espectacle de Cohen varem assajar i en Jaume va organitzar un taller de jocs de mans.
Fins més tard de les dues varem riure com mai, no sé si això ajuda a fer teatre però estic segur que ajuda a fer grup i això és primordial.
Aquest matí hem conegut i practicat mínimament l’espectacle de Nadal, molt treballat per les persones que l’han de conduir... i finalment “Els justos”, crec que feia temps que un text a representar no s’havia tractat tant com l’obra d’Albert Camús. A més de crear expectació, crec que no hi haurà dubtes del que volem explicar i del que volem aconseguir del nostre públic.
Només queda pendent el TNC a veure els nostres imitadors del casament d’en Terregada... felicitacions atots, i llàstima dels que no han pogut venir... el proper any serà.
 
Recolzo la satisfació de la feina ben feta, i l'essencia de grup respirada aquests dos dies. VISCA el Partiquí.
---

Per cert:

Si esteu interessats a anar a veure al TNC "el casament d'en tarregada" amb un grupet de PARTIQUINS ... feu CLICK a:

Dies per anar al TNC

Poseu el vostre nom i empleneu els dies que us va bé anar. Els horaris
estan a la plana de la enquesta i son:

Del 15/10 al 22/11

Estrena (15/10) -Dijous - 20:00 -
Dimecres: 20:00
Divendres: 20:00
Dissabtes: 17:00(*) - 21:30
Diumenges: 18:00
(*) alguns dissabtes

MES INFO:
http://www.tnc.cat/ca/casament_terregada

Horaris:
https://www.telentrada.com/Telentrada/Compra+online/ci.Espectaculo=+El+casament+d'en+Terregada.compra

Ben Cordialment: -- El Partiquí --
 
Zakaj pa ne:)
 
[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Toda la informacion que buscas sobre ganar dinero[/b]
Nosotros hemos hallado la mejor guia en internet de como trabajo casa. Como fue de utilidad a nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son unicamente formas de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas de ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]

Publica un comentari a l'entrada